У Голій Пристані злочинна група продавала канабіс

05 Листопада 2021, 16:12

Працівники поліції Херсонщини задокументували діяльність злочинної групи наркозбувальників, які продавали канабіс у місті Гола Пристань. Учасники групи вживали максимальні заходи конспірації, але це їм не допомогло. У наркоділків вилучили близько 5 кг марихуани на суму понад 200 тисяч гривень за цінами «чорного ринку».

Гpупу наpкозбувачів затpимали опеpативники Упpавління карного розшуку спільно зі слідчими обласного главку поліції, за силової підтримки роти поліції особливого призначення та під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.

Упродовж кількох місяців оперативники документували протиправну діяльність групи наркозбувальників. Поліцейські встановили, що до складу злочинної групи входили троє чоловіків, усі жителі міста Гола Пристань. Наркотики зловмисники збували лише перевіреним клієнтам під час особистих зустрічей.

Як повідомив начальник управління карного розшуку Денис Каримов, загалом, поліцейські провели щонайменше 15 санкціонованих обшуків. Були виявлені  мішки та коробки, в яких зберігалося близько 5 кг готових до вживання наркотиків. За цінами «чорного ринку» їх вартість становить понад 200 тисяч гривень. Також були вилучені приблизно 200 зіп-пакетів для пакування канабісу, медичні шприци із залишками невідомої речовини, пістолет з патронами, корпус гранати РГД-5, підривач УЗРГМ, велику кількість мобільних телефонів та сім-карток для зв’язку з клієнтами, гроші, отримані від продажу марихуани. Все вилучене направлено на експертизу.

Наразі з’ясовано, що зловмисники вирощували коноплі у теплицях, обладнаних спеціальним освітленням, лампами підігріву для швидкого росту конопель та витяжками. Фігуранти закуповували насіння конопель елітних сортів, за рослинами доглядали наближені до зловмисників та перевірені люди, щоб не було витоку інформації.

Поліцейські зібрали потужну доказову базу щодо причетності всіх учасників злочинної групи до вирощування та збуту наркотиків. Троє основних фігурантів затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм повідомлено про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.307 ККУ «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» та ч.1 ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Наркоторговцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна.