У Генічеській муніципальній службі розповіли, яка зарплата у інспекторів

18 Листопада 2021, 04:45

Які кошти Генічеська громада витрачає на утримання інспекторів муніципальної служби комунального підприємства «Азовкомунсервіс», саме підприємтсво, прибирання міста тощо. На такі запитання відповідав керівник Генічеської муніципальної служби Сергій Мухін під час онлайн-конференції в Медіа-центрі IPC-Генічеськ.

«Заробітна плата посадових осіб, надбавки, премії, має бути прозорою та публічною, про це треба говорити. За жовтень місяць я отримав на руки близько 7360 гривень. А муніципальний інспектор отримує на 900 гривень менше, ніж керівник – 6400 гривень на руки», – сказав він.

На запитання щодо витрат на прибирання, утримання підприємства, він відповів, що не є розпорядником такої інформації.

«Якщо у вас є такий запит, у мешканців громади, то керівництво комунального підприємства, мер мають розповісти, куди ж таки йдуть кошти громади, як вони розподіляються», – зазначив керівник муніципальної служби.

Наразі муніципальна служба відноситься до комунального підприємства “Азовкомунсервіс”.

У відповідній рубриці на сайті Генічеської міськради розміщені звіти діяльності “Азовкомунсервіс” за 2017, 2018 та 2019 роки. Замість статуту підприємства завантажується порожній документ зі смайликами.

Згідно офіційних даних, на санітарне очищення та благоустрій міста (утримання цеху КП “Азовкомунсервіс”) у місцевому бюджеті передбачено 4 109 837 гривень.

Серед нещодавніх закупівель комунального підприємства, на сайті “Прозорро” значаться послуги з чищення ливневки по вулиці Ніжня Слобідка. Очікувана сума вказувалась у розмірі 45 200 гривень. Послуги замовлені ФОП Халілов Умер Аблямітович, який запропонував суму не меншу 45 200 гривень, але був єдиним учасником відкритих торгів.

Як повідомлялось, у муніципальній службі закликали генічан не виносити побутове сміття звечора, дбати про свої присадибні ділянки, підрізати гілля, яке звисає над тротуарами і заважає пересуватися людям.

Старший інспектор акцентував, що муніципальна служба створена як аналог місцевої поліції, що працює за адміністративним напрямком. Її працівники також долучені до COVID-патрулів, що перевіряють дотримання карантинних обмежень комунальними установами,  суб’єктами господарювання.