ЦВК встановила результати проміжних виборів народного депутата на Херсонщині

09 Листопада 2021, 19:25

Центральна виборча комісія визнала Сергія Козиря народним депутатом України, обраним в ОВО № 184 (Херсонська область).

Офіційні результати проміжних виборів оголошені 9 листопада, передає сайт IPC-Генічеськ з посиланням на пресслужбу секретаріату комісії.

У виборчому крузі № 184 народним депутатом України обрано Сергія Козиря, за якого проголосувало 21 365  виборців (62,6 % від кількості виборців, які взяли участь у голосуванні).

9 листопада після перерви Центральна виборча комісія продовжила роботу в режимі засідання. Як зазначили в громадянській мережі ОПОРА, розбіжностей у протоколах не виявлено, до суду щодо оскарження результатів ніхто не звертався.

У подальшому, відповідно до виборчого законодавства, для реєстрації народним депутатом необхідно подати до ЦВК не пізніш як на двадцятий день з дня офіційного оприлюднення результатів виборів документ про звільнення з роботи (посади), не сумісної з депутатським мандатом, та (або) копію зареєстрованої заяви про припинення дії іншого представницького мандата.

Після отримання та розгляду перелічених документів ЦВК ухвалює рішення щодо реєстрації обраної особи народним депутатом України.

Детальніше про вибори у сюжеті “Вибори без вибору, або голосування по-херсонськи” за посиланням.

Як повідомлялось, раніше спостерігачі громадянської мережі ОПОРА звернулись із заявою до поліції через те, що новопризначений головою Херсонської облдержадміністрації Геннадій Лагута під час офіційного представлення агітував за свого екс-опонента, кандидата у народні депутати від “Слуги народу” Сергія Козиря.

На думку оглядачів, Геннадій Лагута був одним із потенційних претендентів на вакантне місце народного депутата України від 184-го виборчого округу на Херсонщині. Головним конкурентом кандидату від “Нам тут жити!”  мав стати діючий голова ХОДА Сергій Козир, за якого й закликав віддати голоси своїх виборців Лагута.

Нагадаємо, 1 вересня розпочався виборчий процес проміжних виборів народних депутатів України у виборчому окрузі №184 (з центром у місті Нова Каховка). Вибори були призначені на 31 жовтня 2021 року і відбулися у зв’язку з перемогою народного депутата Ігоря Колихаєва на посаду міського голови Херсона під час місцевих виборів 2020 року.