Присиваська громада отримала нові меблі для першачків

24 Листопада 2021, 17:25

Заклади загальної середньої освіти Присиваської сільської ради отримали сучасні комплекти меблів відповідно до вимог реформи «Нова українська школа» для учнів початкових класів на загальну суму 202 998 грн., з якої 36 864 грн. – кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа», 52 635 грн. – кошти з місцевого бюджету, 113 499 грн. – кошти з залишків освітньої субвенції.

Про це звітували у Присиваській сільраді.

За зазначені кошти придбано парти, стільці, шафи для дітей, стінки дитячі універсальні, учительські столи, столи «Квітка» та пуфи для дозвілля дітей. Також придбано парту в інклюзивний клас за кошти державної субвенції на суму 16325 грн.

Нагадаємо, Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки, головна мета якої – створити школу, де буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й уміння застосовувати їх у повсякденному житті. Відповідно до реформи в закладах освіти поступово оновлюється матеріально-технічна база.

Як повідомлялось, на Херсонщині найбільше зростання надходжень плати за землю проти минулого року відбулося по бюджетах Присиваської сільської територіальної громади – на 64,9%.

Присиваська територіальна громада отримала відзнаку від Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) «За особливі досягнення у запровадженні антикорупційних інструментів в діяльності органів місцевого самоврядування та забезпеченні прозорості місцевого бюджету».

У Присиваській громаді з’явився комунальний еко-готель, новий сучасний автомобіль швидкої допомоги, котельня на біопаливі тощо.