Проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України» долучився до кампанії «16 днів проти гендерно зумовленого насильства»

29 Листопада 2021, 17:05

У вівторок, 30 листопада в рамках кампанії «16 днів проти гендерно зумовленого насильства» відбудеться онлайн-вебінар «Як розірвати коло економічного насильства: юридичні та психологічні аспекти».

Захід організовує проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України».

Під час заходу розглядатимуться форми та ознаки економічного насильства, міжнародні та національні правові норми щодо захисту від економічного насильства, особливості судової практики щодо захисту постраждалих, основні сигнали, за якими можна ідентифікувати економічне насильство, та заходи попередження та захисту від можливого економічного домашнього насильства.
Вебінар проведуть експертки громадської організації «Центр «Жіночі перспективи» – психологиня Марта Чумало та адвокатка Галина Федькович. До участі запрошують усіх зацікавлених із Донецької, Луганської областей та півдня Запорізької області.
Вебінар відбудеться 30 листопада 2021 року, початок о 19-00 годині.
Орієнтовна тривалість – дві години.
Вебінар відбуватиметься на платформі Zoom, посилання для участі будуть надіслані усіх зареєстрованих учасникам та учасницям.
Попередня реєстрація за посиланням: https://forms.office.com/r/90J46SKYWa
Як повідомлялось, Херсонщина долучилась до акції «16 днів проти насильства». У рамках Міжнародної кампанії «16 днів проти насильства» ювенальні поліцейські проводять тематичні заняття й зустрічі в навчальних закладах Херсона та області. Заходи присвячені темі насильства, його проявів щодо дітей та способів подолання.
Нагадаємо, щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.