Правоохоронці звітують про перевірки дотримання карантинних вимог під час пасажирських перевезень на Херсонщині

26 Листопада 2021, 18:08

Фото: Херсонський загін ДПСУ.

З 21 жовтня поліцейські здійснили 4072 перевірки дотримання перевізниками та громадянами правил пасажирських перевезень.

Про це повідомив начальник Управління превентивної діяльності главку поліції області В’ячеслав Шинкарьов.

За цей час складено 9 адміністративних протоколів на суб’єктів надання таких послуг за ч.1 ст.44-3 «Порушення правил щодо карантину людей» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Загалом від початку дії карантинних обмежень підрозділами поліції області складено 423 протоколи на водіїв та 1121 постанову на пасажирів громадського транспорту за ст.44-3 КУпАП.

Правоохоронці нагадують, що з 21 жовтня набули чинності нові правила міжрегіональних перевезень на жовтому та червоному рівнях епіднебезпеки. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення.

Тепер для користування міжрегіональним транспортом у регіонах із жовтим та червоним рівнем епіднебезпеки (Херсонщина все ще залишається в «червоній зоні») пасажирам потрібно буде мати один із вказаних документів:
✅ «жовтий» чи «зелений» міжнародний чи внутрішній COVID-сертифікат на підставі отримання однієї дози вакцини або повного курсу вакцинації;
✅ іноземний COVID-сертифікат про щеплення;
✅ документ про отримання однієї дози вакцини;
✅ Міжнародне свідоцтво про вакцинацію;
✅ негативний результат ПЛР-тест або експрес-тест на COVID-19, чинні 72 години від часу здавання матеріалу на аналіз;
✅ сертифікат на підставі одужання.
Також пасажири мають перебувати в громадському транспорті у вдягнутих засобах індивідуального захисту, зокрема респіраторах або захисних масках, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.
Відповідальність за наявність відповідного документу на автобусних маршрутах несе пасажир, у залізничному та авіатранспорті – перевізник.