Платники Генічеської громади відрахували понад 13 мільйонів гривень на підтримку армії

19 Листопада 2021, 11:28

Протягом січня – жовтня поточного року платники податків Генічеської міської територіальної громади перерахували до державного бюджету 13,3 млн гривень військового збору.

Про це повідомили у Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Наразі спостерігається позитивна динаміка надходжень «податку на підтримку армії».

У цілому за січень-жовтень 2021 року платники податків Херсонщини перерахували до державного бюджету 330,3 млн гривень військового збору з приростом до минулорічних надходжень – 63,4 млн гривень.

Нагадаємо, з метою забезпечення фінансування заходів з підвищення обороноздатності держави тимчасово з 3 серпня 2014 р. Законом України від 31 липня 2014 року № 1621-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України», в Україні введено військовий збір. З моменту його запровадження планувалося надати відповідному збору тимчасовий характер і встановити термін його дії до 1 січня 2015 року. Однак, Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України» від 28 грудня 2014 року № 71-VIII, який набрав чинності з 1 січня 2015 року, термін дії військового збору продовжений, а тимчасовий характер його дії замінено на невизначений час, а саме до набрання чинності рішенням Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України. У вітчизняному законодавстві військовий збір визначено як загальнодержавний податок, який сплачується фізичними особами-резидентами та фізичними особами-нерезидентами з доходів, визначених Податковим кодексом України.