Передача КПВВ «Каланчак» на баланс ДП «Реінтеграція та відновлення» триває

18 Листопада 2021, 08:23

«Укрзалізниця» ввела  об’єкти КПВВ «Каланчак» на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом в експлуатацію, передача їх на баланс ДП «Реінтеграція та відновлення» триває.

Про це йдеться у відповіді на запит сайту IPC-Генічеськ до Херсонської обласної державної адміністрації.

У ХОДА проінформували, що наразі здійснюється підготовка документів щодо передачі об’єктів КПВВ «Каланчак» на баланс Одеської дирекції залізничних перевезень та оформлення права власності на ці об’єкти.

29 жовтня виробничий структурний підрозділ  «Херсонське територіальне управління філії «Центр будівельно-монтажних робіт  та експлуатації будівель і споруд» АТ «Укрзалізниця» підписав акт введення об’єктів КПВВ «Каланчак» в експлуатацію.

Після цього буде підготовлено та видано розпорядження Кабінету Міністрів України про передачу КПВВ «Каланчак» до оперативного відання Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, а надалі – до ДП «Реінтеграція та відновлення».

Як повідомлялось, лише один із трьох пунктів пропуску – «Чонгар» – наразі взятий на баланс держпідприємства «Реінтеграція та відновлення», яке, власне саме з цією метою і створювалось Мінреінтеграції ТОТ.

З 19 жовтня 2021 року КПВВ «Чаплинка» остаточно припинив функціонування.

Нагадаємо:

  • 20 вересня 2019 року почалось будівництво нових КПВВ «Чонгар» і «Каланчак». Роботи тривали до листопада.
  • 15 листопада 2019 року відкрили після реконструкції режимні зони КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» на адмінкордоні з окупованим Кримом. 19 грудня у КПВВ «Каланчак» відкрили сучасну сервісну зону, яка забезпечить надання адміністративних, транспортних та побутових послуг для громадян, які перетинають на адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом.