На Херсонщині взяли під варту корупціонера з Державної судової адміністрації: нажився на 700 тисяч гривень при закупівлі комп’ютерного обладнання

02 Листопада 2021, 11:34

На Херсонщині затримали керівника теруправління Державної судової адміністрації, який перебував у розшуку за підозрою у вчиненні розтрати чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє сайт IPC-Генічеськ з посиланням на офіційні джерела.

За інформацією відділу комунікації поліції Херсонської області, суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 днів із правом внесення застави в сумі майже 600 тисяч гривень. З липня поточного року підозрюваний перебував у розшуку. Оперативно-розшукові заходи здійснювали співробітники СБУ. В передостанній день жовтня його знайшли та затримали.

У Херсонській обласній прокуратурі зазначили, що за даними слідства, підозрюваний організував схему закупівель комп’ютерного обладнання для потреб районних судів за державні кошти за значно завищеними цінами. З метою уникнення процедури відкритих торгів, як того вимагає закон, він уклав з «потрібним» постачальником дев’ять допорогових договорів.

Такі дії посадовця призвели до розтрати бюджетних коштів на понад 700 тисяч гривень.

Заходи з викриття проводилися співробітниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Головного управління СБУ в АР Крим спільно зі слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в Херсонській області.
Як повідомлялось, у Херсонській області судитимуть екс-керівника та заступника Національного парку «Ніжньодніпровський», які, за версією слідства, допустили перевищення ліміту на промисловий вилов риби зі збитками на 62 мільйони гривень.  Обвинувальні акти вже скеровані до суду. Також задля відшкодування матеріальної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, прокуратура заявила цивільний позов на відповідну суму.
Нагадаємо, відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.