На Херсонщині СБУ викрила вже більше 20 злочинів на шкоду національним інтересам

25 Листопада 2021, 16:12

Контррозвідники СБУ з початку року викрили більше 20 злочинів на шкоду національним інтересам України на Херсонщині. 10 зловмисникам повідомили про підозру та скерували до суду обвинувальні акти за матеріалами СБУ.
А нещодавно СБУ, за даними Херсонського управління, знешкодила потужну ботоферму російських спецслужб: понад 20 тисяч акаунтів здійснювали інформаційні диверсії проти України.
Зловмисники проводили спеціальні інформаційні операції для розхитування суспільно-політичної обстановки в Україні.
Для реалізації підривної діяльності вони створили понад 20 тисяч фейкових акаунтів у соцмережах, форумах та популярних месенджерах.
Через анонімні профілі поширювали дезінформацію про внутрішню ситуацію у нашій країні. Крім того, зловмисники розсилали неправдиві повідомлення щодо «мінування» інфраструктурних об’єктів на території регіону.
За даними слідства, до організації ботоферми причетні декілька місцевих жителів.
Технологічне обладнання встановили за адресами свого проживання. Для маскування акаунтів зловмисники використовували спеціальні телекомунікаційні пристрої.
Оплату від своїх «кураторів» вони отримували через заборонені російські платіжні системи.
Під час обшуків за адресами перебування організаторів протиправної діяльності у Херсонській області правоохоронці виявили понад три тисячі сім-карток, комп’ютерну техніку із доказами незаконних дій.
Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру у вчиненні злочину та обрання судом мір запобіжних заходів.
Як повідомлялось, початок судового розгляду справи херсонки Тетяни Кузьміч, що звинувачується в державній зраді, знову перенесено. Причиною відтермінування початку судового розгляду стало те, що захисники Кузьміч вкотре з’явились на засідання суду в неповному складі.