Херсонці публікують фото наслідків аварії каналізаційного колектору, влада звітує щодо їх подолання онлайн (відео)

29 Листопада 2021, 11:26

Фото: Херсонський загін ДПСУ.

На вихідних у Херсоні сталася аварія на напірному каналізаційному трубопроводі. Через «свищ» у стінці сталевої труби під дією напору потік неочищених стоків залив розташовані поблизу трубопроводу п’ять приватних житлових будинків. На позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації розглядались питання надання допомоги постраждалим.

Як повідомили у міськраді, враховуючи неможливість проживання в будинках на теперішній час, їх мешканцям запропоновані кімнати у гуртожитку.  Для уникнення протиправних дій та з метою охорони будинків, на місці організовано цілодобове чергування поліції.

Головне Управління ДСНС України у Херсонській області відзвітувало, що роботи з ліквідації наслідків аварії, з очищення будинків від стічних вод проводяться. У подальшому є необхідність їх осушення та проведення дезінфекції.

Добірку фото із наслідками аварії каналізаційного колектору на вулиці Штурвальній опублікував херсонський блогер, екс-депутат міськради Віталій Богданов.

У міськраді проінформували, що у порядок денний сесії Херсонської міської ради, запланованої на 3 грудня, буде внесено питання про виділення бюджетних коштів на ліквідацію аварійної ситуації.

Напірний трубопровід від головної помпової станції каналізації до міських очисних споруд каналізації збудований у 1968-1969 роках зі сталевих, чавунних та залізобетонних труб діаметром 900-1000 мм. Трубопровід експлуатується зі значним перевищенням терміну експлуатації – 53 роки при нормативному терміні 30 років. За останні 3 роки на трубопроводі було ліквідовано 19 аварійних ситуацій.