Генічеськ долучився до Всеукраїнського форуму з безпеки громад

04 Листопада 2021, 23:09

Ілюстрація: відкрите джерело з Мережі.

У Києві відбувся Всеукраїнський форум «Україна 30. Безпечна громада» за участю урядовців, представників територіальних громад. Керівництво Генічеської міської громади також взяло участь у форумі.

На заході виступив президент України Володимир Зеленський.

“Безпека громади починається там, де вночі є світло на вулиці, де немає ям на дорогах, де люди не бояться звернутися до поліцейського, до офіцера про допомогу, тому що знають його особисто та довірять цій людині… На мою особисту думку, ми сьогодні маємо говорити про те, як державна та місцева влада разом і небайдужа громада мають створити безпечне середовище життєдіяльності кожної людини, кожного мешканця”, – сказав Володимир Зеленський.

У свою чергу, заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко зауважив, що безпеку громадян України гарантують не лише правоохоронні органи, а й наявність безпечної та сучасної дорожньої, медичної та спортивної інфраструктури.

Перед початком форуму його учасники мали змогу ознайомитись з спільною виставкою локацій МВС та громад у сфері забезпечення безпечного середовища та поспілкуватись один з одним. Генічеський міський голова Олександр Тулупов скористався можливістю, аби поговорити з колегами з інших громад та начальником Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Ігорем Бабичем. Основною темою розмов стали деталі реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади».

В рамках форуму пройшли панельні дискусії на трьох тематичних сесіях: «Розвиток безпечного середовища», «Безпечна інфраструктура» та «Розвиток цифрових сервісів у громадах».

На форумі сервісні центри МВС презентували громадам свої послуги. Візитівкою презентації сервісних центрів МВС став Електронний кабінет водія, адже на сьогодні ним скористалися більше 1,8 млн громадян. Крім того, на Форумі сервісні центри МВС презентувати новий сервіс для громадян — заміна посвідчення водія через Електронний кабінет водія з доставкою Укрпоштою.

Голова Національної поліції Ігор Клименко розповів про проєкт «Поліцейський офіцер громади».

«Поліцейський офіцер громади – це офіцер, який проживає на території громади і добре розуміє, кому потрібна допомога та підтримка. Нині 755 поліцейських офіцерів громади обслуговують 440 територіальних громад, охоплюють 23 регіони, ще 220 офіцерів проходять навчання. Зменшити кількість тяжких та особливо злочинів в об’єднаних громадах вдалося завдяки запуску проекту «Поліцейський офіцер громади»», – сказав Ігор Клименко.

Нагадаємо:

Поліцейський офіцер громади – це наступний крок у реформі Національної поліції. Його основна мета – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки працюватиме на території цієї громади, але й житиме там.   © Офіційний сайт Національної поліції:

2 серпня відбулася зустріч начальника Головного управління Національної поліції в Херонській області Олександра Прокудіна з головами громад Херсонщини. Під час зустрічі було підписано Меморандум про співпрацю та партнерство між Головним управлінням Національної поліції в Херсонській області та територіальними громадами. Серед підписантів – і Генічеська міська територіальна громада

Нещодавно у Хрестівській територіальній громаді Херсонщини почав працювати перший в області поліцейський офіцер громади.