Десятки українців прямували через адмінмежу з Кримом з підробленим тестуванням на ковід

19 Листопада 2021, 17:49

Під час здійснення пропускних операцій в контрольних пунктах в’їзду-виїзду на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом, прикордонники продовжують виявляти громадян, які використовують підроблені довідки про негативний результат ПЛР-тесту.

Так, підроблені довідки прикордонники виявили в КПВВ «Чонгар» у трьох громадян України. В ході бесіди подорожуючі повідомили, що фейкові результати ПЛР-тесту вони придбали за 1400 гривень у невідомих осіб.
Про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого статтею 358 КК України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів» військовослужбовці повідомили представників Національної поліції.
Крім того, на минулих вихідних прикордонники Херсонського загону в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Каланчак» на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом, під час перевірки документів у 17 громадян України виявили підроблені довідки про негативний результат ПЛР-тесту.
Нагадаємо, згідно Кримінального Кодексу України використання завідомо підробленого документа карається штрафом до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.