Браконьєри завдали півмільйонні збитки за одну добу

25 Листопада 2021, 21:34

За добу Херсонський рибоохоронний патруль зафіксував 10 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.
Так, складено шість протоколів за грубе порушення Правил рибальства (два з яких зафіксовано в межах території НПП «Нижньодніпровський») та два за ч. 1 ст. 88-1КУпАП (порушення порядку придбання, збуту та розповсюдження об’єктів тваринного світу). Крім цього, оформлено два акти виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений. Протягом доби у порушників конфісковано 115 кг риби (в тому числі понад 57 кг за фактами незаконного вилучення водних біоресурсів) та п’ять од. заборонених знарядь лову. Збитки, завдані рибним запасам, склали 466 257 грн.
Для прикладу, державними інспекторами Херсонського рибоохоронного патруля вкотре встановлено факти перевищення добової норми вилову водних біоресурсів горе рибалки здійснювали лов у р. Кошова біля третього причалу Корабельного району м. Херсона.
У порушників було виявлено та вилучено: два дюралевих човна, знаряддя лову та водні біоресурси, а саме: 197 екз. тарані та 22 екз. ляща (молодь), загальною вагою майже 32 кг.
Загальні збитки, завдані рибному господарству України внаслідок незаконного добування водних біоресурсів склали 344 386 грн.
Відносно правопорушників складені протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП, які будуть направлені до суду. Для належного документування даних правопорушень у відповідності до кримінального процесуального законодавства Херсонським рибоохоронним патрулем викликано працівників ГУНП у Херсонській області.
Херсонський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення Правил рибальства та порядку придбання чи збуту водних біоресурсів прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (050) 012-35-73