Автобусне сполучення з КПВВ “Каланчак” протрималося лише декілька днів

04 Листопада 2021, 16:16

Автобусне сполучення між Херсоном та КПВВ “Каланчак” на адмінмежі з Кримом, яке за повідомленням обласної адміністрації нібито налагодили, протрималось лише декілька днів. Згодом перевезення припинились.

Про це розповіла представник Уповноваженого з дотримання прав жителів АР Крим та м. Севастополя Ірина Верігіна за підсумками моніторингу автобусного сполучення, передає сайт IPC-Генічеськ.

Правозахисники вирішили перевірити повідомлення Херсонської обласної державної адміністрації про автобусне сполучення між Херсоном та КПВВ «Каланчак». Однак встановили, що на табло з розкладом руху перевезень на міжміській автостанції в Херсоні інформації про цей маршрут немає. Диспетчер Херсонської міжміської автостанції повідомила, що перевезення здійснювалися декілька днів, а потім були припинені.

Раніше Херсонська обласна державна адміністрація проінформувала регіональне представництво омбудсмена, що фізична особа-підприємць забезпечить автобусне сполучення між Херсоном та КПВВ “Каланчак” з 11 жовтня. Також до листа додавався графік відправлення з Херсонського міжміського автовокзалу.

У вересні поточного року працівники регіонального представництва взяли участь у робочій нараді із заступником голови Херсонської обласної державної адміністрації Адрієм Шибаєвим щодо забезпечення автобусного сполучення з КПВВ «Каланчак» та «Чонгар». За результатами наради було доручено представнику Департаменту інфраструктури ХОДА вивчити питання транспортного сполучення та в короткі терміни надати пропозиції.

Як повідомлялось, за результатами моніторингових візитів до контрольних пунктів правозахисники неодноразово рекомендували Херсонській ОДА забезпечити автобусне сполучення між КПВВ «Чонгар» і Генічеськом, містом Херсон та КПВВ «Каланчак».

Лише один із трьох пунктів пропуску – «Чонгар» – наразі взятий на баланс держпідприємства «Реінтеграція та відновлення». «Каланчак» все ще на балансі ДП «Укрзалізниця», а «Чаплинка» – ліквідований.