Житель Херсонщини організував міжнародний канал торгівлі людьми (відео)

25 Листопада 2021, 17:25

Прикордонники Одеського загону та правоохоронці затримали жителя Херсонщини, який за їхніми даними, організував міжнародний канал торгівлі людьми.

Про це повідомили у Південному регіональному відділенні Держприкордонслужби України.

Схема, яку розкрили правоохоронці, полягала в тому, що чоловік вербував моряків з України, які мали проблеми з дозвільними документами на роботу на суднах далекого плавання за кордоном, і обіцяв їм високу зарплату. Насправді ж вони працювали на яхтах, які перевозили нелегальних мігрантів з Західної Азії до Греції та Італії. Як результат, більшість українських моряків замість значних заробітків отримали великі терміни ув’язнення в країнах ЄС, а чимала кількість нелегальних мігрантів гинула у Середземному морі.

Слідчі встановили, що канал торгівлі людьми організував уродженець Херсонщини разом зі спільниками з-за кордону. За кожного завербованого українця злочинець отримував по дві тисячі доларів США.

Чоловіка затримали, провели обшуки та повідомили йому про підозру у торгівлі людьми. Йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.