ОПОРА: Окружна комісія на Херсонщині прийняла незапаковані протоколи від ДВК

01 Листопада 2021, 12:29

На Херсонщині окружна виборча комісія № 184 прийняла протоколи про підсумки голосування від двох дільничних виборчих комісій попри те, що їх привезли незапакованими.

Про це повідомляють спостерігачі громадянської мережі ОПОРА.

Так, дільничні виборчі комісії №650606 та №650164 привезли до окружної виборчої комісії незапаковані протоколи про підсумки голосування з проміжних виборів народного депутата у виборчому окрузі № 184. Окружна комісія відклала розгляд цих дільниць на пізніше, не прийнявши рішення за ними.

Згодом окружна комісія розглянула питання щодо цих дільниць і протокол дільниці №650164 прийняла, а №650606 – відправила на уточнення.

ОПОРА веде трансляцюю засідання ОВК на своїй Фейсбук-сторінці.

Згідно даних на сайті ЦВК, наразі опрацьовано вже 94,68% дільничних протоколів. З великим відривом виграє вибори кадидат від партії “Слуга народу”, екс-голова Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир, який набрав 64,8% голосів виборців.

Як повідомлялось, раніше спостерігачі громадянської мережі ОПОРА звернулись із заявою до поліції через те, що новопризначений голова Херсонської облдержадміністрації Геннадій Лагута під час офіційного представлення агітував за кандидата у народні депутати від “Слуги народу” Сергія Козиря.

Одномандатний виборчий округ № 184 охоплює території Каховського та Бериславського районів, а також трьох населених пунктів Херсонського району.

На проміжних виборах народного депутата України 31 жовтня в ОВО № 184 явка виборців склала 21,39 %.

Нагадаємо, 31 жовтня відбулись вибори народного депутата України у виборчому окрузі №184 (з центром у місті Нова Каховка) у зв’язку з обранням народного депутата Ігоря Колихаєва на посаду міського голови Херсона під час місцевих виборів 2020 року.

Результати проміжних виборів мають бути встановлені не пізніше як на пʼятнадцятий день з дня голосування, тобто до 15 листопада 2021 року включно.