Муніципали закликали генічан шанувати своє місто та не виносити сміття звечора (відео)

17 Листопада 2021, 14:44

Генічан закликали не виносити побутове сміття заздалегідь звечора, дбати про свої присадибні ділянки, підрізати гілля, яке звисає над тротуарами і заважає пересуватися людям. Інакше після роз’яснень, муніципали можуть перейти до складання адмінпротоколів, що передбачають штрафи у понад тисячу гривень.

Про це нагадав керівник Генічеської муніципальної служби Сергій Мухін під час онлайн-конференції в Медіа-центрі IPC-Генічеськ.

«Будь ласка, шановні мешканці, не виставляйте сміття звечора, або ж за декілька днів (до дня, який призначений для вивезення сміття). Прибудинкову територію, від паркану до дороги, мають прибирати самі мешканці громади. Якщо дерево, яке росте на території вашого дому, подвір’ї, гілками виходить на тротуар, то дуже велике прохання підрізати це гілля, щоб воно не заважало мешканцям, які проходять. Особливо це стосується центральних вулиць. Також дотримуйтесь гарного естетичного стану прибудинкових територій. Давайте шанувати один одного, шанувати своє місто», – закликав він.

Сергій Мухін зазначив, що муніципальні інспектори працюють в напрямку контрою за дотриманням сфери благоустрою міста Генічеська, активно роз’яснюють правила місцевому населенню.

«Місцеві жителі, більш-менш з розумінням ставляться до нашої роботи, обіцяють усунути недоліки, на які вказують інспектори. Але трапляються і такі, які категорично відмовляються це зробити. Тож ми маємо право, муніципальні інспектори скласти на них адміністративний протокол та у разі невиконання накласти адміністративний штраф. Штраф близько 1360 грн. Як раз такий штраф адміністративна комісія наклала, я був ініціатором, на генічанина, який привіз своє побутове сміття та викинув його на одній із центральних вулиць. Навіть не в контейнер. На зауваження муніципальних інспекторів, що так робити неможна, не реагував, вів себе по-хамськи, тож муніципальні інспектори вжили заходів стосовно цього», – розповів інспектор.

Він акцентував, що муніципальна служба створена як аналог місцевої поліції, що працює за адміністративним напрямком. Її працівники також долучені до COVID-патрулів, що перевіряють дотримання карантинних обмежень комунальними установами,  суб’єктами господарювання.

Наразі муніципальна служба відноситься до комунального підприємства “Азовкомунсервіс”.