Херсонські поліцейські заблокували телеграм-канал, через який продавали заборонені товари дітям

17 Листопада 2021, 12:05

Херсонські ювенальні поліцейські заблокували та видалили телеграм-канал, через який продавали заборонені товари неповнолітнім.

Про це повідомили у  відділі комунікації поліції Херсонської області.

У повідомленні йдеться, що продавцем електронних засобів паління виявився 16-річний житель області. На своєму особистому каналі він рекламував та продавав ці товари неповнолітнім, попередньо замовляючи їх через інтернет. Наймолодшому покупцю було 11 років.

Правоохоронці заблокували та видалили цей телеграм-канал. Про вчинене повідомили батькам.

На 16-річного продавця електронних засобів паління склали адміністративний протокол за порушення правил продажу товарів неповнолітнім. Йому загрожує штраф від 3 400 до 10 200 гривень з конфіскацією продукції продажу та грошей, які він встиг заробити.

Нагадаємо, що з 1 січня 2021 року набув чинності закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за правопорушення у сфері продажу дітям електронних сигарет і рідин, що використовуються в електронних сигаретах”. Ним забороняється продаж електронних сигарет особам, які не досягли 18 років та посилена адміністративна відповідальність за такі дії. Продавець має право вимагати у покупця документ, що посвідчує його вік.