Думки: Генічеський портопункт має перспективи стати повноцінним рибним портом

25 Листопада 2021, 20:12

Генічеський портопункт до війни, Фото: investigator.org.ua

Генічеський портопункт має переспективи відновлення діяльності. Але не в плані вантажних перевезень.

Такою думкою поділився ексначальник Генічеського портопункту Володимир Вишневецький.
“І ці перспективи тільки в одному, щоб перетворити абсолютно не працюючий занепадний портопункт на нормальний рибний порт, який забезпечить своєю діяльністю сучасне садкове господарство і рибопереробку рибозаводу, що знаходиться поруч”, – вважає він.

Вишневецький звертає увагу, що наразі біоресурси Азовського моря, браконьєрським та неконтрольованим використанням, майже знищені. Тому відновлення рибного промислу можливе за умови створення садкового господарства, з вирощуванням цінних порід риби, ракообразних. Для цього вже був створений кооператив «АзовРиба», ведуться перемовини з обласною владою.

На його думку, це створить як робочі місця, так і додаткові джерела наповнення місцевого бюджету, набагато більші, ніж надходження, наприклад, туристичного збору, з туристичної інфраструктури.

Як повідомлялось, з початком тимчасової окупації Криму Генічеський портопункт на Азовському моря втратив свою інвестиційну привабливість, наразі жодна з приватних компаній не виявляє зацікавленості у відновленні тут морського порту. Однак українські рибалки пропонують підтримати ідею перетворення портопункту в повноцінний рибний порт.
Подробиці читайте в матеріалі матеріалі Центру журналістських розслідувань «Як повернути Генічеську статус порту».