Генічеськ залишиться без світла: що відбувається з електропостачанням

10 Листопада 2021, 19:03

Фото: Поліція Херсонської області.

Увечері середи, 10 листопада, в Генічеську та на Арабатській Стрілці впала напруга в електромережах. У “Херсонобленерго” завіряють, що склалася аварійна ситуація, на годину Генічеськ залишиться без світла, але потім електропостачання буде відновлене у належній якості.

У “Херсонобленерго” повідомили, що працюють над усуненням незручностей та відновленням належного електропостачання, передає сайт IPC-Генічеськ.

“Сталося серйозне пошкодження, працює аварійна бригада. У Генічеську світло буде відключено з 20.00 до 21.00 для відновлення електропостачання “, – пояснили на гарячій лінії “Херсонобленерго”.

“Така інформація, без паніки. У РЕМі нам розповіли, що протягом найближчої години світло відключать, та згодом електропостачання буде відновлене”, – наголосив місцевий блогер Олександр Міщенко.

У виданні Новий візит уточнили, що в Генічеську близько 18:00 впала напруга в електромережах до 100 Вольт. Така ситуація спостерігається по всьому місту. У Генічеському РЄМ, аварійна ситуація виникла в одному з населених пунктів громади. Через обрив зникла одна фаза. Наразі ремонтні бригади працюють над ліквідацією аварії.

Нещодавно у “Херсонобленерго” спростовували інформацію щодо проведення нібито віялових відключень від електроенергії.

“Проводяться капітальні ремонти, технологічні огляди енергообладання, виконуються заплановані заходи Інвестпрограми. Підприємство готове до сталого проходження осінньо-зимового періоду у самих критичних умовах, для забезпечення стабільного та надійного електропостачання мешканцям Херсонської області”, – повідомивдиректор з питань захисту економіки АТ “Херсонобленерго” Валерій Літвін.

Тим часом місцеві жителі Генічеська та Арабатки активно обговорюють у соцмережах стан з електропостачанням та скаржаться на низьку напругу.

Як повідомлялось, на думку місцевих бізнесменів, низька якість електропостачання та постійні відключення світла стали однією з причин зриву сезону-2021.