На честь приїзду міністерки запустили автобус на КПВВ “Чонгар” (розклад)

23 Листопада 2021, 17:45

У день приїзду новопризначеної міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук на КПВВ “Чонгар” Генічеська районна державна адміністрація опублікувала розклад автобусу по маршуруту Генічеськ-КПВВ «Чонгар» та у зворотньому напрямку.

Про це повідомляє сайт IPC-Генічеськ з посиланням на дані місцевої адміністрації.

Раніше у підприємстві, що мало виступити на цей маршрут, повідомляли кореспонденту сайту IPC-Генічеськ, що питання із запуском автобуса та визначенням розкладу має вирішитися протягом поточного місяця. Напередодні візиту міністерки автобус приїжджав до КПВВ “Чонгар”, але його розклад не уточнювали.

Згідно з інформацією РДА, автобус курсуватиме щоденно. Розклад руху:

Генічеськ АС – КПВВ «Чонгар»
07.20 – 08.10
15.40 – 16.30
КПВВ «Чонгар» – Генічеськ АС
10.45 – 11.35
17.30 – 18.20
У вівторок, 23 листопада, відбулась робоча поїздка віце-прем’єр-міністерки України, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук, голови Херсонської обласної ради Геннадія Лагути та представника Президента України в Автономній Республіці Крим Антона Кориневича на КПВВ «Чонгар». Тут їх зустрічали представники місцевої влади

За інформацією видання Новий візит, Верещук поцікавилася, чим держава може допомогти місцевому регіону, який межує з окупованим Кримом.У відповідь голова Генічеської громади Олександр Тулупов “навантажив” Ірину Верещук цілою купою проєктів, які вже давно підготовлені, але не реалізовані. Це і дороги в селах Стрілкове та Чонгар, і водогін в Риковому, і житло для лікарів в Генічеську, і вуличне освітлення у Новоолексіївці та багато іншого.

“А ось про глобальні питання енергозабезпечення Арабатської Стрілки чи тарифоутворення на газ зі Стрілківського газового родовища, що потрібно вирішувати на рівні держави, ми не почули”, – зазначає видання.

Крім того, Верещук заявила, що до кінця року на КПВВ “Чонгар” в сторону Криму запустять два електрокари, які будуть курсувати до буферної зони, щоб кримчанам більше не довелося ходити пішки до материкової України.

Як повідомлялось раніше, відновити автобусне сполучення з КПВВ “Чонгар” планували ще з першого листопада.

На необхідності організації автобусного сполучення неодноразово наголошувала представниця Уповноваженого з дотримання прав жителів АР Крим та м. Севастополя Ірина Верігіна.

Автобусне сполучення між Херсоном та КПВВ “Каланчак” на адмінмежі з Кримом, яке за повідомленням обласної адміністрації нібито налагодили, протрималось лише декілька днів. Згодом перевезення припинились.

Напередодні під час візиту на КПВВ “Каланчак” на адмінмежі з Кримом новопризначена міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявляла, що уперспективі на контрольно-пропускних пунктах з ТОТ АР Крим має з’явитися транспорт, що доставлятиме подорожуючих як до населених пунктів Херсонської області, так і до лінії перетину тимчасової адмінмежі. Напівлегальних приватних перевізників замінять на державний, значно дешевший транспорт.