До чонгарського пункту щеплення від COVID-19 кримчани приїжджають щодня: найпопулярніший Pfizer

22 Листопада 2021, 18:27

Найближчий до КПВВ «Чонгар» пункт щеплення від COVID-19 розташований в однойменному селі. Медики кажуть, що сюди щодня приїжджають кримчани. За жовтень-листопад провакцинувалося 134 жителів окупованого півострову.

Про це сайту IPC-Генічеськ розповіла медсестра загальної практики Маргарита Лічман.

«Хто попередньо записується, хто без записів. Ми нікому не відмовляли. Приїжджають кожного дня. Вакцинуються різними вакцинами: і AstraZeneca, і Coronavac, але найпопулярніший Pfizer», – розповіла медпрацівниця.

Пункт щеплення працює з 8.00 до 16.00 з понеділка по п’ятницю.

«Для вакцинації не обовязково мати декларацію з лікарем. Достатньо мати паспорт, індетифікаційний код і телефон. На сайті вказаний мій мобільний номер, тож кримчани можуть записатися, наприклад, і через вайбер або телеграм, як зручно», – зауважила Маргарита Лічман.

За її словами, у пункті щеплення достатньо вакцин від коронавірусної хвороби, люди можуть самі обирати, якою саме отримати щеплення.

Нагадаємо, громадяни України, які перебувають на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, можуть вакцинуватися від коронавірусної хвороби в будь-якому пункті щеплення на територіях, які підконтрольні Уряду України.

Більше про вакцинацію від COVID-19 в Україні на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

У МОЗ нагадують, що щеплення — добровільні й безоплатні. Вакцинація ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя.