Жителька Херсонщини винаймала квартиру в Одесі та налагодила наркобізнес

08 Жовтня 2021, 14:23

Одеські поліцейські вилучили у жительки Херсонщини більше 800 пакунків з наркотиками.

Про це повідомили у поліції Одеської області, де жінка винаймала квартиру.

Правоохоронці затримали 28-річну жінку під час спроби відправити поштою більше двох десятків згортків із забороненою речовиною. Решту поліцейські виявили в ході невідкладного обшуку в орендованій нею квартирі в Одесі.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що правопорушниця замовляла наркотики оптом в інтернеті, розфасовувала за місцем мешкання й через поштовий сервіс відправляла замовникам.

Вилучену порошкоподібну речовину поліцейські направили на експертизу, за результатами якої можлива перекваліфікація кримінального правопорушення.

Слідство триває.

Нещодавно дільничні офіцери Скадовського районного відділу поліції знайшли і вилучили в будинку 40-річного жителя одного з селищ Каланчацької територіальної громади близько одного кг канабісу.

Чоловік виявився неодноразово судимим за незаконне зберігання наркотиків та крадіжки, а також є наркозалежним. Підозрюваний пояснив, шо канабіс зберігав виключно для власного вживання. Нині все вилучене та направлено на дослідження. Чоловік перевіряється на можливу причетність до збуту наркотиків, які він фасував у паперові згортки.
За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту».
Під час операції «Мак-2021», що тривала з 21 травня і до кінця вересня, поліцейські Херсонщини знищили понад 50 тисяч нарковмісних рослин.