Жителька Генічеського району втратила 27 тисяч гривень при покупці в інтернеті

12 Жовтня 2021, 10:38

57-річна жителька селища Нижні Сірогози Генічеського району поскаржилась правоохоронцям на шахрайство в інтернеті.

Як повідомили в поліції Херсонщини, жінка розповіла, що невідомий через мережу Інтернет під приводом продажу палет шахрайським шляхом заволодів грошима в сумі 27 тисяч гривень, які заявниця перерахувала в якості передоплати трьома платіжками.

Крім того, до поліції також звернулась 40-річна мешканка обласного центру. Жінка повідомила, що невідомий зловмисник шахрайським шляхом заволодів грошима з банківської картки у сумі 24 900 гривень. За цими фактами тепер проводяться перевірки.

Упродовж минулої доби до підрозділів Національної поліції в Херсонській області надійшло 527 заяв, із них 93 повідомлення містять ознаки кримінального правопорушення.

У відділі комунікації поліції Херсонської області радять громадянам не здійснювати передоплату та перевіряти інформацію про продавців.

“Якщо у вас немає можливості особисто зустрітися з продавцем, то можна скористатися послугою від поштових перевізників, коли ви платите за товар після отримання та перевірки покупки. Перевіряйте інформацію про продавця на сайті оголошень в мережі Інтернет, подивіться, як довго продавець знаходиться на ринку та чи має він добрі відгуки, залишені іншими покупцями. Пам’ятайте, що перераховуючи гроші незнайомим особам ви не маєте гарантій їх повернення в разі, якщо угода не відбудеться”, – наголосили правоохоронці.

Нещодавно за два дні шахраї ошукали двох мешканців обласного центру майже на 90 тисяч гривень за схемою – «ваш родич потрапив у біду».

Поліція Херсонщини закликала громадян ні в якому разі не передавати гроші незнайомцям, які по телефону повідомляють: ваш родич потрапив у біду.