За добу в Херсонській області 880 нових випадків коронавірусу

19 Жовтня 2021, 00:37

За добу на Херсонщині зафіксували 880 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Серед них у 62 дітей та 13 медичних працівників.
Як повідомляє сайт IPC-Генічеськ з посиланням на дані обласної адміністрації, коронавірусну хворобу підтвердили у 73 жителів Генічеського району.
У Генічеському районі померли чотири людини, які мали пневмонію та Covid-19: жінки, 84, 75, 66 років, та чоловік, 69 років.
В області зафіксовано 32 летальних випадків за добу.

Раніше головний державний санітарний лікар Херсонщини Юрій Ромаскевич заявляв, що ситуація з ковідом в області надскладна.“У нас є лише два сценарії. Або ми нормалізуємо ситуацію та вийдемо з “червоної” зони, або зустрінемо в ній Новий Рік. А найстрашніше, що кожного дня будемо хоронити 40 людей”, – переконаний Юрій Ромаскевич.

Як повідомлялось, у Херсоні склалась критична ситуація з госпіталізацією та ліжкомісцями. Міські лікарні, які працюють з COVID-19 переповнені, пацієнтів везуть в сусідні міста.

На Херсонщині домінує штам “Дельта”. Він набагато заразніший, більше хворих потребують кисневої підтримки. Нещеплені люди мають в 11 разів вищий ризик померти від більш заразного й небезпечного Дельта-штаму коронавірусу.

Докладніше про захворюваність та вакцинацію від COVID-19 – за посиланням: https://bit.ly/2Rr4iW5.

Отримуйте інформацію щодо вакцинації проти COVID-19 з надійних джерел:

вебсайту МОЗ https://moz.gov.ua/,

вебсайту https://vaccination.covid19.gov.ua/.

Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.