Вибори на Херсонщині: Правоохоронці виявили 32 порушення та відкрили 7 кримінальних проваджень

19 Жовтня 2021, 00:18

На Херсонщині поліція зареєструвала вже 32 порушення, пов’язані з проміжними виборами народного депутата України в ОВО №184.
Як зазначили у відділі комунікації поліції Херсонської області, найбільша кількість серед виявлених порушень про незаконну агітацію – 16, підкуп виборців – 8.

За цими фактами проводиться досудове розслідування 7 кримінальних проваджень, відкритих за ознаками кримінальних правопорушень, які свідчать про підкуп виборців, перешкоджання здійсненню виборчого права, порушення порядку фінансування виборчої кампанії та хуліганство.
Також поліцейськими було складено 7 адміністративних матеріалів:
 5 – за виготовлення чи розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять необхідних вихідних даних;
2 – за порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях.
Наразі на території Бериславського району, частини Каховського і Херсонського районів триває передвиборча кампанія проміжних виборів народного депутата України в одномандатному виборчому округу №184.
На окрузі балотуються 15 кандидатів.
Як повідомлялось, ЦВК скасувала реєстрацію ще одного кандидата у народні депутати України на проміжних виборах народних депутатів України к виборчому окрузі № 184.
Нагадаємо, 31 жовтня 2021 року відбудуться проміжні вибори народних депутатів у двох виборчих округах: № 184 (м. Нова Каховка, Херсонська область) та № 197 (м. Золотоноша, Черкаська область). Вибори призначені у зв’язку з тим, що народний депутат Ігор Колихаєв за результатами місцевих виборів 2020 року став міським головою міста Херсон, а народний депутат Олександр Скічко був призначений головою Черкаської ОДА.