Віктор Ляшко підтвердив, що Херсонська область вже відповідає червоному рівню епіднебезпеки

10 Жовтня 2021, 20:33

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко підтвердив, що Херсонська область формально вже відповідає червоному рівню епідемічної небезпеки. Також міністр звернув увагу на те, що в реанімаціях херсонських лікарень нема жодного вакцинованого від COVID-19.

Про це очільник МОЗ повідомив у Фейсбуці, говорячи про підсумки робочого візиту на Херсонщину.

“За результатами робочої поїздки на Херсонщину провели засідання обласної комісії ТЕБ та НС. Епідситуація в області ускладнена. За критеріями область заходить у червоний рівень епідемічної небезпеки. На найближчому засіданні державної комісії ТЕБ та НС прийматимемо подальше рішення щодо регіону. Якщо минулі хвилі область пройшла у зеленому та жовтому рівні епіднебезпеки, то наразі ситуація зовсім інша”, – прокоментував міністр.

Віктор Ляшко не відкидає сценарій з переходом Херсонщини до “червоного” рівня епіднебезпеки. Однак остаточну крапку в цьому питанні має поставити Державна комісія з питань ТЕБ та НС. Орієнтовно її планують зібрати 12 – 13 жовтня.

“У Херсонській області відвідав «ковідні лікарні». І знову ж та картина, що і скрізь. На реанімаційних ліжках – невакциновані люди. На інвазійній вентиляції легень – невакциновані люди. І вони не можуть сказати, те що кажуть інші. Ті що у відділені поруч нещодавно зняли кисневу маску: тепер точно вакцинуються самі і рідних приведуть, бо фейки не допомагають при коронавірусі вижити, на відміну від щеплення”, – наголосив очільник МОЗ.

У суботу, 9 жовтня, на Херсонщині з робочим візитом перебував міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. Візит пов’язаний зі значним поширення в області COVID-19. Міністр відвідав декілька закладів охорони здоров’я області, а також центрів масової вакцинації.

Як повідомлялось, за даними МОЗ, 97,1% людей, яких госпіталізували з COVID-19 у вересні в Україні, були невакцинованими.

Заклади загальної середньої освіти у Генічеській міській територіальній громаді переходять на дистанційну форму навчання.
Керівництво Генічеської громади закликало місцевих жителів серйозніше ставитись до коронавірусної небезпеки.

Раніше регіональна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ввела додаткові карантинні обмеження з 6 жовтня у Каланчацькій, Генічеській, Новокаховській, Олешківській та Херсонській територіальних громадах.

Докладніше про захворюваність та вакцинацію від COVID-19 – за посиланням: https://bit.ly/2Rr4iW5.
Отримуйте інформацію щодо вакцинації проти COVID-19 з надійних джерел:
◾ вебсайту МОЗ https://moz.gov.ua/,
Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.