У Зеленського прокоментували “газові” надзвичайні ситуації в регіонах

13 Жовтня 2021, 09:58

Газу у сховищах цілком достатньо для потреб населення та соціальної сфери. А комісії ТЕБ та НС зараз збираються в областях лише для подолання технічних моментів з метою прискорення підписання договорів на постачання газу.

Так заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко у Фейсбуці відреагував на інформацію про те, що деякі області оголошують виникнення надзвичайної ситуації через газове питання.

“Досить розганяти паніку. Ціна на газ на ринку дійсно зашкалює, але держава всіма способами допомагає місцевому самоврядуванню подолати цю кризу. Серед іншого, за допомогою спецціни”, – наголосив Тимошенко.

Він акцентував, що до 15 жовтня НАК «Нафтогаз України» готовий підписати всі договори зі споживачами соціальної сфери (школи, садочки, лікарні). Ціна на газ для потреб населення – 7,42 грн. За такою ціною «Нафтогаз» продає паливо роздрібним постачальникам та теплогенерувальним компаніям для задоволення потреб населення. Ціна на газ для потреб соціальної сфери (школи, лікарні тощо) – 16,8 грн. Це вже повна ціна, з ПДВ та тарифом на транспортування.

Цю інформацію підтвердили і в Херсонській обласній держадміністрації. Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Шибаєв наголосив, що газу у сховищах цілком достатньо для потреб населення та соціальної сфери.

“Тож Херсонщина готова до опалювального сезону, а жителі будуть забезпечені безперебійною подачею тепла”, – запевнили в ХОДА.

Як повідомлялось, для вирішення ситуації з опаленням бюджетних установ в обласній раді Херсонщини пропонують ввести режим надзвичайної ситуації та укладати договори без тендерів.