У прикордонному з Кримом районі проходять антитерористичні навчання

11 Жовтня 2021, 15:24

У прикордонному з Кримом Генічеському районі Херсонщини розпочалося проведення спеціальних антитерористичних навчань.

Про це повідомляє пресслужба угруповання військ “Південь”.

У ході навчань планується перевірити ступінь захисту стратегічно важливих об’єктів і місць масового перебування людей у разі виникнення терористичних загроз. Навчання відбуватимуться в умовах максимально наближених до реальних.

Під час проведення тренувань у Генічеському районі можливі тимчасове обмеження чи заборона пересування людей і транспортних засобів, а також здійснюватиметься перевірка документів, що посвідчують особу, огляд автомобілів тощо.
У зв’язку з цим, громадянам потрібно носити при собі документи, що посвідчують особу.
За інформацією видання Новий візит, навчання розпочалися з наради на площі біля Генічеської райдержадміністрації, де підрозділи скоординували свої дії та отримали завдання.
У навчаннях беруть участь підрозділи включно з спецпризначенцями СБУ, Нацгвардії, поліції, Держприкордонслужби, Збройних Сил України. До тренувальних заходів залучені спецтехніка та гелікоптери.
Під час антитерористичних заходів будуть працювати патрулі, які перевірятимуть документи та оглядатимуть транспортні засоби.
Тим часом у Генічеській міській раді закликали громадян зберігати спокій, адже 12 жовтня 2021 року, у період з 9:00 год. до 12:00 год.на полігоні проходитимуть навчання зі стрільбами.
Тренування відбуватимуться протягом двох днів 11 та 12 жовтня.
Як повідомлялось, нещодавно поблизу Криму провели тренування з нанесення умовних ракетних ударів. Також військові відпрацювали дії в умовах радіаційного та хімічного зараження місцевості, відбиття нападу диверсійно-розвідувальних груп умовного противника.