У Генічеському районі завершилися антитерористичні навчання (відео)

12 Жовтня 2021, 20:36

У Генічеському районі завершилися масштабні антитерористичні навчання, в яких під керівництвом Антитерористичного центру при Управлінні СБ України в Херсонській області приймали участь підрозділи СБУ, поліції, Держприкордонслужби, Нацгвардії та Збройних Сил України.

Про це повідомляє Новий Візит.

12 жовтня з учасниками навчань зустрілися керівники громади та району, які привітали військовослужбовців та силовиків з наступаючим святом – День захисників та захисниць України.

Голова Генічеської РДА Сергій Олефіренко звернув увагу, що з кожним днем наша армія стає ще могутнішою. В свою чергу заступник міського голови Генічеська Андрій Євстратов зазначив, що такі навчання дуже важливі, бо під час тренувань покращується взаємодія та злагодженість різних підрозділів задля посилення обороноздатності держави. А екс-співробітник СБУ, голова Генічеської райради Сергій Коржевий був радий зустрітися зі своїми колишніми колегами, які досягли кар’єрного росту і мають великі зірки на погонах.

https://youtu.be/h7aUZF-01dA

Серед іншого, в Генічеську в рамках антитерористичних навчань відбулися тренування спецпризначенців СБУ та поліції “Корд” по виявленню та знешкодженню “диверсійної групи”.

Під час виконання тренувальних завдань спецпризначенці виявили у Генічеську умовних диверсантів, які таємно проникли на територію регіону та планували здійснити низку вибухів на стратегічно важливих об’єктах. Під час переслідування автомобіль з “диверсантами” був заблокований на території колишнього сирзаводу. Силовики провели затримання “диверсійної групи”, чим нейтралізували небезпеку.

https://youtu.be/jOI4_xDflIA

Як повідомлялось, 11 жовтня у прикордонному з Кримом Генічеському районі Херсонщини розпочалися спеціальні антитерористичні навчання.
Нещодавно поблизу Криму провели тренування з нанесення умовних ракетних ударів. Також військові відпрацювали дії в умовах радіаційного та хімічного зараження місцевості, відбиття нападу диверсійно-розвідувальних груп умовного противника.