У Генічеській громаді показник доходів на одного мешканця менший за середній по області на тисячу гривень

07 Жовтня 2021, 12:30

У Генічеській громаді показник доходів на одного мешканця менший за середній по області на тисячу гривень. 

Про це свідчать дані аналізу надходжень податків та зборів до місцевих бюджетів за  9 місяців від регіонального консультанта Асоціації міст України Марії Кривецької, опублікованого на сторінці Херсонського регіонального відділення АМУ.

Так, згідно аналітики від АМУ, найвищий показник обсягу доходів у розрахунку на одного мешканця спостерігається у Музиківській сільській територіальній громаді та складає 6527 гривень.

При цьому середньообласний показник становить 4585 гривень. А в Генічеській громаді – 3483 гривень.

Водночас показник динаміки надходжень податків і зборів до загального фонду бюджетів територіальних громад у січні-вересні 2021 року до січня-вересня 2020 року в Генічеській громаді трохи перевищує середньообласний і становить 118%.

Як повідомлялось, за даними АМУ, в Херсонській області найбільше зростання надходжень плати за землю проти минулого року відбулося по бюджетах Присиваської сільської територіальної громади – на 64,9%, Великокопанівської сільської – на 39,5%, Горностаївської селищної – на 39,3%.

Крім того, відчутне зростання надходжень акцизного податку відбулося по бюджетах Присиваської сільської територіальної громади – у 3,8 рази, Любимівської селищної – у 3,5 рази, Великолепетиської селищної тергромади – у 2,5 рази.