ЦВК скасувала реєстрацію ще одного кандидата у нардепи на окрузі № 184

18 Жовтня 2021, 23:00

ЦВК скасувала реєстрацію ще одного кандидата у народні депутати України на проміжних виборах народних депутатів України к виборчому окрузі № 184 (Херсонська область).

Про це повідомляє пресслужба секретаріату комісії.

Комісія розглянула цю заяву та скасувала реєстрацію кандидата у народні депутати України Васильєва Дмитра Вʼячеславовича, який балотувався в ОВО № 184 у порядку самовисування на проміжних виборах народного депутата України 31 жовтня 2021 року. Раніше Дмитро Васильєв подав до ЦВК заяву про відмову від балотування у народні депутати.

Також змінами до постанови про форму, колір і текст бюлетенів Комісія виключила позицію про вказаного кандидата з виборчого бюлетеня.

Таким чином, станом на 18 жовтня 2021 року, на проміжних виборах народних депутатів України в ОВО № 184 балотується 15  кандидатів.

Раніше ЦВК скасувала реєстрацію кандидатів у народні депутати України Юрія Анатолійовича Колихаєва і Геннадія Борисовича Лагути,

Як розповіли у громадянській мережі ОПОРА, окружна виборча комісія №184 утворила 188 дільничних виборчих комісій. Загальна кількість членів ДВК складає 2176, з них 712 – включено за поданням голови ОВК.

Під час формування дільничних виборчих комісій ОВК виявила 7 кандидатур, які подані одночасно двома суб’єктами подання. ОВК затвердила постанову, якою відхилила 7 кандидатур, включених до складу ДВК від двох суб’єктів.

Нагадаємо, 31 жовтня 2021 року відбудуться проміжні вибори народних депутатів у двох виборчих округах: № 184 (м. Нова Каховка, Херсонська область) та № 197 (м. Золотоноша, Черкаська область). Вибори призначені у зв’язку з тим, що народний депутат Ігор Колихаєв за результатами місцевих виборів 2020 року став міським головою міста Херсон, а народний депутат Олександр Скічко був призначений головою Черкаської ОДА.