ЦВК скасувала реєстрацію кандидата у народні депутати Сергія Козиря

08 Жовтня 2021, 20:47

Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію кандидата у народні депутати по округу №184 Сергія Анатолійовича Козиря, який був ймовірним «двійником» кандидата у нардепи, голови Херсонської облдержадміністрації Сергія Козиря.

Як повідомляє пресслужба ЦВК, 7 жовтня Сергій Козир подав до ЦВК заяву про відмову від балотування у народні депутати. Комісія розглянула цю заяву та скасувала реєстрацію кандидата.

Також змінами до постанови про форму, колір і текст бюлетенів Комісія виключила позицію про кандидата з виборчого бюлетеня.

Водночас громадянська мережа ОПОРА повідомляє, що зазначений кандидат працює кочегаром в Ізмайлівській ЗОШ Кіровоградської області, народився 8 жовтня 1982 року, проживає в селі Ізмайлівка Олександрійського району Кіровоградської області, має загальну середню освіту,  безпартійний, самовисування.

Відповідно до декларації, володіє земельною ділянкою площею 38 338  кв. м у населеному пункті Петрове, Кіровоградської області. Дружина володіє земельною ділянкою 53 900 кв. м у населеному пункті Ізмайлівка Кіровоградської області.

Дохід за основним місцем роботи за 2020 рік склав 37 600 грн. Дохід дружини за 2020 рік склав 54 002 грн від Олександрійської районної державної лікарні ветеринарної медицини.

ЦВК зареєструвала кандидата 1 жовтня, активності в окрузі не здійснював.

За фактом його реєстрації поліція у Херсонській області розпочала кримінальне провадження щодо перешкоджання здійсненню виборчого права на проміжних виборах народного депутата на окрузі №184 відносно голови ОДА Сергія Козиря.

Згідно календарного плану, кандидати до 18 жовтня можуть звернутись до Центральної виборчої комісії з заявою про відмову від балотування.

Як повідомлялось, Центральна виборча комісія затвердила форму виборчого бюлетеня для голосування 31 жовтня в одномандатних виборчих округах №184 та №197 із зазначенням порядкових номерів у відповідних графах.

Детальніше про те, хто хоче стати народним депутатом на Херсонщині, за посиланням.

Правоохоронці вже зафіксували 11 порушень, пов’язаних із виборчим законодавством, серед яких найбільше – це порушення правил агітації, підкупи виборців і перешкоджання здійсненню виборчого права. Відкрито три кримінальні провадження та складено чотири адміністративні матеріали.

Нагадаємо, 31 жовтня 2021 року відбудуться проміжні вибори народних депутатів у двох виборчих округах: № 184 (м. Нова Каховка, Херсонська область) та № 197 (м. Золотоноша, Черкаська область). Вибори призначені у зв’язку з тим, що народний депутат Ігор Колихаєв за результатами місцевих виборів 2020 року став міським головою міста Херсон, а народний депутат Олександр Скічко був призначений головою Черкаської ОДА.