Спостерігачі ОПОРИ написали заяву до поліції на нового голову Херсонської облдержадміністрації

28 Жовтня 2021, 14:46

Спостерігачі громадянської мережі ОПОРА звернулись із заявою до поліції через те, що новопризначений голова Херсонської облдержадміністрації Геннадій Лагута під час офіційного представлення агітував за кандидата у народні депутати від “Слуги народу” Сергія Козиря. 

Про це повідомляє ОПОРА.

“Захід був організований обласною державною адміністрацією та відбувався в її приміщенні, прямі заклики підтримати одного з кандидатів з вуст новопризначеного очільника держадміністрації мають всі ознаки передвиборної агітації, що здійснюється з використанням ресурсів за місцем роботи. Такі дії посадовця можуть мати ознаки складу адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 212-10 КУПАП”, – зазначив юридичний радник ОПОРИ Павло Романюк.

Також ОПОРА наголошує, що попри призначення Лагути головою ОДА і його підтримку Козирю, він залишається кандидатом у народні депутати.

Під час свого представлення Геннадій Лагута сказав наступне:

«Коли Володимир Зеленський став президентом, він сказав «Ми починаємо «Велике будівництво» країни. Основною метою є повернення людей до країни. І в нашій області вже реалізовано багато проєктів завдяки голові обласної державної адміністрації Сергію Козирю. Я дуже вдячний йому за це. Він показав нам всім, як треба працювати та реалізовувати програми урядові президентські в нашому регіоні. Тому я закликав усіх виборців і прошу 31 жовтня на довиборах до Верховної Ради по 184 округу прийти і проголосувати за єдиного кандидата від партії «Слуга народу» Сергія В’ячеславовича Козиря. Він не підведе. Він на своєму рівні, я на своїй новій посаді будемо служити Херсонщині, любити Херсонщину і все для неї робити».

Він також додав: «Я впевнений, що результат нам відомий. Народним депутатом буде Сергій В’ячеславович Козир».

На сайті Херсонської облдержадміністрації з’явилась новина про призначення Лагути, де зазначається, що нового голову ОДА призначено у зв’язку з тим, що на окрузі балотується Сергій Козир.

«Очільник облдержадміністрації зауважив, що одним із завдань, яке ставив Володимир Зеленський, є повернення людей в Україну, і в цьому напрямку на Херсонщині вже реалізовано низку проектів завдяки попередньому голові ОДА Сергію Козирю», – говориться у тексті.

Аналогічний текст розміщений на сайті Офісу Президента.

Як повідомлялось, 27 жовтня керівник Офісу президента Кирило Тимошенко представив нового голову Херсонської обласної державної адміністрації. Їм  очікувано став Геннадій Лагута, представник місцевої партії “Нам тут жити!”.

Президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Геннадія Лагути головою Херсонської обласної державної адміністрації напередодні, 26 жовтня.

Нагадаємо, 1 вересня розпочався виборчий процес проміжних виборів народних депутатів України у виборчому окрузі №184 (з центром у місті Нова Каховка). Вибори призначені на 31 жовтня 2021 року і відбудуться у зв’язку з перемогою народного депутата Ігоря Колихаєва на посаду міського голови Херсона під час місцевих виборів 2020 року.

Згідно календарного плану, який затвердила Центральна виборча комісія, кандидати до 18 жовтня могли звернутись до ЦВК з заявою про відмову від балотування.