Правоохоронці АРК розпочали провадження через незаконне затримання кримськотатарських активістів у Сімферополі

26 Жовтня 2021, 20:10

Правоохоронці АРК розпочали кримінальне провадження за фактом незаконного затримання 25 жовтня російським силовиками в окупованому Сімферополі біля будівлі «Кримського гарнізонного військового суду» 21 кримськотатарського активіста, які прийшли на відкрите судове засідання, щоб підтримати фігурантів красногвардійської «справи кримських мусульман».

Про це повідомляє прокуратура АРК та Севастополя, передає Центр журналістських розслідувань.

«26 жовтня 2021 року за фактом незаконного позбавлення волі кримськотатарських активістів на території окупованого півострова, розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.146 КК України … На 8 році окупації півострова такі затримання з боку окупаційної влади РФ набули системного характеру та слугують інструментом залякування мешканців півострова», – наголосили у відомстві.

Фото: facebook.com/crimeansolidarity

Досудове розслідування здійснюватиметься Головним управлінням Нацполіції в АР Крим та м. Севастополі.

Нагадаємо:

  • 25 жовтня 2021 року в Сімферополі російські силовики затримали 21 кримськотатарського активіста, включно з журналістами, які зібралися біля будівлі «Кримського гарнізонного військового суду», де по відеозв’язку транслювалося засідання Апеляційного військового суду в місті Власиха Московської області РФ, який розглядав апеляційну скаргу на вирок фігурантам «справи кримських мусульман» Рустема Емірусєїнова, Арсена Абхаїрова та Ескендера Абдулганієва. Затриманих доправили до «Центрального відділу поліції» Сімферополя.
  • 25 жовтня у Сімферополі на адвоката Едема Семедляєва, який приїхав до «Центрального відділу поліції» для надання юридичної допомоги затриманим вранці кримським татарам, склали протокол за «непідкорення поліції» та затримали.