Політичне рокірування на Херсонщині. Лагута – новий очільник ХОДА, Козир – без п’яти хвилин Нардеп

27 Жовтня 2021, 11:59

 Заступника Керівника Офісу Президента Кирило  Тимошенко представив нового голову ХОДА. Ним  очікувано став Геннадій Лагута, представник місцевої партії “Нам тут жити!”. Лагута заявив, що більше не претендує  на крісло народного депутата від 184-го виборчого округу  та закликав виборців віддати свої голоси за Сергія Козира. 

“Я дякую президенту України Володимиру Зеленському за цю довіру. Як новий очільник області я йду працювати для людей  і зроблю все, щоб наша область була комфортною для їх життя. В нашій області вже реалізовано багато проєктів завдяки Голові ХОДА Сергію Козиру. Я дуже вдячний йому за це. Він показав всім нам. як треба працювати та реалізовувати президентські програми”, – наголосив Геннадій Лагута.

“Я закликаю всіх виборців 31 жовтня, на проміжних виборах до ВР на 184-му окрузі, прийти і проголосувати за єдиного кандидата від партії “Слуга народу” – Сергія Козира”, – підсумував свій виступ Лагута.

Цікаво зазначити, що на початку жовтня, ще до домовленостей щодо його призначення головою ХОДА,  Лагута заявляв про тиск на нього з боку чинної влади. 

” «Зелені ляльководи» не тільки хочуть позбавити людей чесного вибору, а ще й відверто знущаються над ними”, – писав тоді він на своїй сторінці в соцмережі.

 

У Комітеті виборців України наголошують, що Геннадій Лагута зараз вже не може офіційно зняти свою кандидатуру, оскільки закон передбачає, що останнім терміном для зняття своєї кандидатури було 18 жовтня.

“Є безліч інших методів як “перерозподілити” голоси виборців. Наприклад, агітатори від “Нам тут жити!” просто перепрофілюються на підтримку Козира, а не Лагути. За умови низької явки,  що очікується, це матиме свої результати. Лагута зараз вже не може зняти свою кандидатуру, тому йому залишається в ці дні просто активно агітувати за Козира”, – прокоментував ситуацію керівник осередку КВУ в Херсонській області Дементій Білий.

Укази презедента про звільнення Сергія Козира та призначення Геннадія Лагути головою Херсонської обласної державної адміністрації були підписані Зеленським напередодні, 26 жовтня.

Нагадаємо, що Геннадій Лагута був головним претендентом на вакантне місце народного депутата України від 184-го виборчого округу на Херсонщині. Головним конкурентом кандидату від “Нам тут жити!”  мав стати діючий Голова ХОДА Сергій Козир, за якого й закликав віддати голоси своїх виборців Лагута. Вибори на 184-му окрузі відбудуться 31 жовтня.

Геннадій Лагута, за інформацією руху “Чесно”, почав свою політичну кар’єру  у 2015-му році. Тоді він балотувався до Херсонської міської ради 7 скликання від  партії Опозиційний блок.

З 2019-го Лагута помічник нардепа Ігоря Колихаєва.

У 2020 році обраний до Херсонської обласної ради 8-го скликання від партії ПАРТІЯ ІГОРЯ КОЛИХАЄВА “НАМ ТУТ ЖИТИ!”. Балотувався як Перший кандидат.

До свого призначення головою ХОДА обіймав посаду заступника голови Херсонської обласної ради.