Поблизу Криму провели тренування з нанесення умовних ракетних ударів (відео)

06 Жовтня 2021, 11:06

На одному з полігонів Херсонщини українські військові провели тренування з нанесення умовних ракетних ударів. Також військові відпрацювали дії в умовах радіаційного та хімічного зараження місцевості, відбиття нападу диверсійно-розвідувальних груп умовного противника.

Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України.
“Екіпажі тактичних ракетних комплексів “Точка-У”, що підпорядковані Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України та несуть бойове чергування на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією АР Крим, за сигналом здійснили марш, зайняли вогневі позиції та відпрацювали точне наведення на цілі”, – йдеться у повідомленні.
За словами командувача об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенанта Сергія Наєва, під час тактико-спеціальних навчань розрахунки ТРК “Точка-У” продемонстрували вмілі дії з підготовки вихідні даних для ракетної стрільби, переведення комплексів з похідного положення в бойове, а також перевантаження ракети з транспортно-заряджаючої машини на пускову установку.
“Підрозділ швидко вийшов у район бойового застосування та здійснив топографічну прив’язку перед проведенням поодиноких і групових пусків по місцях зосередження повітряного та морського десанту умовного противника”, – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.
Задля виходу з-під можливого удару, військові змінили позиційний район і здійснили умовні пуски по ракетних комплексах, аеродромах, захищених об’єктах і командних пунктах.
Крім того, бойові розрахунки ракетного підрозділу відпрацювали дії в умовах радіаційного та хімічного зараження місцевості, а також з відбиття нападу диверсійно-розвідувальних груп умовного противника.

Тим часом, збройні формування Російської Федерації продовжують ігнорувати режим припинення вогню та обстрілюють позиції Збройних Сил України.

За даними пресслужби Об’єднаних сил, упродовж минулої доби, 5 жовтня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню, два з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.
Внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав вогнепальне осколкове поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – задовільний.
Як повідомлялось, минулого місяця підрозділ Десантно-штурмових військ зі складу угруповання військ “Південь”, що виконуює бойові завдання на адмінмежі з Кримом, провів заняття із вогневої підготовки.
Також у вересні на одному з полігонів бойової підготовки, що на півдні країни, особовий склад зенітно-ракетних підрозділів вдосконалював свої навички з протиповітряної оборони. Військові відпрацювали наведення на цілі повітряного противника, а також завдання з підтримки наземних сил, відбиття повітряного нападу умовного противника та прикриття важливих державних об’єктів.