Напад на журналістів «Схем»: Укрексімбанк намагається виправдати свого керівника і охоронців

05 Жовтня 2021, 20:11

Пресслужба державного Укрексімбанку опублікувала заяву, в якої намагається виправдати дії свого керівника Євгена Мецгера і охоронців після нападу на співробітників програми «Схеми», звинувативши журналістів у «провокації» і «спробі заволодіти банківською таємницею».

За офіційною версією Укрексімбанку, «в діях журналіста є ознаки як протиправного заволодіння банківською таємницею, так і порушення Кодексу етики українського журналіста в частині використання незаконних методів отримання інформації».

«З огляду на наведене, банк розглядає можливість звернення до правоохоронних структур та органів, що регулюють діяльність у сфері телебачення і радіомовлення», – зазначено в заяві.

«Те, що відбулося вчора і розгортається сьогодні навколо бренду банку і мого імені, це вже не журналістика, а дії свідомо і прицільно спрямовані на провокацію і замах на незаплямовану репутацію менеджменту і його діяльності», – написав глава правління Укрексімбанку Євген Мецгер в Facebook.

  • Журналісти-розслідувачі програми «Схеми» заявили про напад на знімальну групу у кабінеті голови правління державного Укрексімбанку Євгена Мецгера під час запису інтерв’ю з ним. Інспектори відділу дізнання Голосіївського управління поліції розпочали кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів.
  • Як повідомила керівник програми розслідувань «Схеми» Наталія Седлецька, на них напали у центрі Києва високопосадові працівники державного «Укрексімбанку», прямо у кабінеті голови правління забрали техніку та видалили відзняте відео (в тому числі відео нападу).
  • Національна спілка журналістів України засуджує обурливу поведінку керівництва та співробітників банку, висловлює солідарність із командою розслідувачів програми “СХЕМИ”. Національна поліція має оперативно провести розслідування, результатом якого повинно стати вагоме покарання нападників.