На Херсонщині відзначали День захисників і захисниць України (фото, відео)

14 Жовтня 2021, 19:48

У Херсонській області 14 жовтня святкували День захисників і захисниць України. Привітання лунали як в обласному центрі, так і в регіонах. Через важку ситуацію з COVID-19 святкування здебільшого не супроводжувалися масовими заходами. Вже наступного дня область переходить до червоної зони карантину.

Так, у Нижньосірогозькій селищній громаді Генічеського району командир угруповання військ «Південь» генерал-майор Андрій Соколов, заступник командира угруповання «Південь» полковник Сергій Гурін та селищний голова Дмитро Такаджи вшанували подвиг учасників бойових дій, які проживають на території району, та вшанували пам’ять загиблих Героєв.

Також генерал-майор Андрій Соколов нагородив військовослужбовців, які проживають на території Нижньосірогозької селищної територіальної громади та брали участь в АТО/ООС.

Напередодні свята керівництво Генічеської районної районної державної адміністрації в рамках карантинних обмежень вшанувало пам’ять бійців, які загинули під час проведення АТО/ООС на Сході України, покладанням квітів до меморіалу Скорботна Мати та хвилиною мовчання.
“Низький уклін і щирі побажання здоровʼя, добробуту і довголіття ветеранам війн, учасникам сьогоднішніх військових дій! Вічна слава подвигу полеглих героїв Небесної сотні та АТО! Мирної України нам усім, злагоди та щасливого майбутнього! Хай міцніє і процвітає наша держава, бо ми – непереможні!”, – зазначив у привітанні голова райдержадміністрації Сергій Олефіренко.

14 жовтня Генічеський міський голова Олександр Тулупов та з голова Генічеської районної ради Сергій Коржевий навідались у гості до представників Генічеського козацького куреня Війська Запорізького Низового. Зустріч проходила на березі моря біля села Азовське, де козакам виділили землю для благоустрою та військово-патріотичних занять.
Керівництво громади та району не лише привітали козаків з Днем українського козацтва та Днем захисників і захисниць України, а й передали їм святкові продуктові набори.

«Сила нескорених». Під такою назвою у Херсоні відбувся патріотичний захід з нагоди Дня захисників та захисниць України, Дня українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці. На Алеї Героїв Незалежної України у Херсоні представники обласної й міської влади, військовослужбовці та їх рідні, громадські діячі зібралися, аби відзначити свято та вшанувати пам’ять полеглих Героїв України.
Напередодні свята – Дня захисників і захисниць Украї́ни, в Херсонському прикордонному загоні ДПСУ відбулися урочисті заходи. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять прикордонників усіх поколінь. Також керівництво прикордонного загону, ветерани-прикордонники та капелани привітали військовослужбовців та працівників, після чого особовий склад отримав відомчі нагороди та грамоти.

13 жовтня, на стрілецькому полігоні Головного управління Національної поліції в Херсонській області пройшов «Чемпіонат зі службового двоборства». За ініціативою керівництва обласного главку поліції змагання присвятили Дню захисників і захисниць України.

Херсонський прикордонний загін Держприкордонслужби також опублікував тематичний відеоролик з силовиками Херсонщини:

Нагадаємо, День захисників і захисниць України – державне свято, що відзначається 14 жовтня. Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом з назвою «День захисника України». 14 липня 2021 року Верховна Рада України перейменувала свято на День захисників і захисниць України.

Дата 14 жовтня вибрана не випадково: цього дня відзначається християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, а у 1999 році встановлений і День українського козацтва.