На Херсонщині розгортають мобільний госпіталь ДСНС для хворих на Covid-19 (відео)

25 Жовтня 2021, 10:48

На території однієї з лікарень міста Каховка планують розгорнути мобільний госпіталь ДСНС для надання медичної допомоги хворим на COVID-19.

“Ситуація в громаді з місцями для лікування хворих на COVID-19 досить серйозна, наша ЦМЛ заповнена на 100 %. Розміщення на території лікарні мобільного госпіталю дасть змогу зберегти найдорожче – людські життя жителів територіальної громади”, – зазначили в Каховській міській раді.

За даними ДСНС, госпіталь складається з 35 наметів та модулів, 24 з яких – палати для пацієнтів та блок інтенсивної терапії. Він автономний, забезпечений електрогенераторами, тепловими гарматами та баштами освітлення.

Загалом, його розгортання дозволить посилити потужності лікарні на 120 ліжко-місць для хворих на Covid-19.

Згідно щоденного звіту обласної адміністрації, за минулу добу на Херсонщині виявили 921 новий лабораторно підтверджений випадок захворювання на COVID-19. Померло ще 11 жителів області.

Раніше в ХОДА закликали співгромадян вакцинуватися. “Не хочеш чекати карету “швидкої”? Свою чергу на апарат ШВЛ або кисень? Тоді вакцинуйся!”, – наголосили в адміністрації:

Головний державний санітарний лікар Херсонщини Юрій Ромаскевич звернувся до власників та керівників закладів всіх форм власності на території Херсонської області та попросив терміново перевести на дистанційну форму роботи максимально можливу кількість працівників у зв’язку з критичним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, стрімким зростанням рівнів захворюваності, госпіталізації та смертності.

МОЗ України нагадує: вакцинація – єдининий дієвий спосіб подолання коронавірусної хвороби COVID-19.

Список пунктів щеплень та центрів масової вакцинації за посиланням.