На Арабатці обговорять підсумки цьогорічного сезону та підготовку до наступного

06 Жовтня 2021, 18:47

На Арабатській Стрілці планують провести круглий стіл з представниками туристичного бізнесу: обговорюватимуть підсумки курортно-туристичного сезону 2021 року, а також розроблятимуть спільний план проведення сезону 2022 року.

Про це повідомляє організатор заходу – регіональна туристична організація “Туризм Херсона”.

“Арабатська Стрілка – один із найголовніших та найперспективніших курортів Херсонської області. Щороку кількість відпочиваючих, що обирає цю територію для відпочинку, зростає. Та ситуація, що склалася у цьому році може безповоротно вплинути на розвиток туризму не тільки Арабатської Стрілки, а й всієї області в цілому”, – зазначають в організації.

За попередніми підрахунками РТО, курорт Арабатської Стрілки, не прийнявши відповідні міри, може втратити мінімум 30% відпочиваючих, що призведе до зменшення заселеності в закладах розміщення, а у подальшому – до зменшення надходження податків до бюджетів, у тому числі туристичного збору. Саме ці надходження можуть забезпечити життєдіяльність територіальної громади та направлені на розвиток туристичного потенціалу території.

Під час проведення заходу учасників ознайомлять з Асоціацією “РТО “Туризм Херсона” – організацією, яка створена для розвитку туризму регіону. Також буде проведений аналіз курортного сезону 2021 року, з урахуванням різноманітних факторів та проблем. Окрема частина круглого столу присвячена спільному напрацюванню можливих шляхів покращення ситуації у наступному році.

З урахуванням думок представників бізнесу та громадськості Асоціація опрацює з експертами та запропонує покровий алгоритм якісного проведення курортного сезону 2022 року.

Круглий стіл запланований на вівторок, 19 жовтня. Реєстрація учасників відбувається на сайті події.

Регіональна туристична організація “Туризм Херсона” створена у листопаді 2015 року за ініціативи співзасновників: ПП “Брендінгове агентство “Грейдс” (Олексій Мирошников), Херсонська обласна молодіжна громадська організація “Центр живої історії “Олешшя” (Павло Білецький) та ТОВ “Морська Фортеця” (Андрій Корольчук).

Як повідомлялось, за 9 місяців до місцевих бюджетів Херсонщини вже надійшло чотири мільйони гривень туристичного збору, що на 205 більше, ніж минулого року. Лідером з надходжень туристичного збору стала Бехтерська територіальна громада, яка зібрала 1,2 мільйони гривень. Хоча минулого року лідером з турзбору стало село Щасливцеве на Арабатській Стрілці.

Успіх сезону 2020 року на курортах Херсонщини, попри ковідні обмеження, давав привід для позитивних прогнозів і на сезон 2021. Однак очікування не виправдалися. За словами місцевих підприємців, курортний сезон був зірваний. Детальніше в сюжеті за посиланням.