Ковід-патрулі виявили найбільше порушників карантину в Херсоні та Генічеській громаді

27 Жовтня 2021, 14:54

За минулий тиждень ковід-патрулі виявили в Херсонській області 202 об’єкти, що працювали з порушеннями протиепідемічних вимог. 

Як зазначили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Херсонській області, найбільше порушень зафіксували на території Херсона та Генічеської міської територіальної громади.

За минулий тиждень проведено моніторинг 860 об’єктів стосовно дотримання протиепідемічних заходів. На кожному об’єкті проводилась активна роз’яснювальна робота щодо протиепідемічних вимог. Було складено 100 протоколів про порушення санітарних норм.

Ковід-патрулі проводять або фахівці управління Держпродспоживслужби самостійно, або за участю Національної поліції, органів місцевого самоврядування та місцевої влади.

Обмежувальні протиепідемічні заходи регламентуються  Постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року №1236 та Постановами Головного державного санітарного лікаря України.

У свою чергу, в патрульній поліції Херсонщини проінформували, що правоохоронці продовжують здійснювати перевірки перевізників на дотримання карантинних обмежень.

Охоронці порядку перевіряють наявність у водіїв та пасажирів засобів індивідуального захисту та кількість людей в салоні авто.
Також інспектори здійснюють перевірку документів, що підтверджують вакцинацію від COVID-19 у пасажирів міжобласного сполучення. Для дітей віком до 18 років наявність вищевказаних документів, крім проїзного та документа, що підтверджує особу, не вимагається.
У разі порушення вимог карантину передбачена відповідальність за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП.
Від початку дії “червоного” рівня поширення COVID-19 в Херсонській області патрульні поліцейські склали 8 протоколів та винесли 81 постанову.

Як повідомлялось, з 15 жовтня в Херсонській області був встановлений червоний рівень епіднебезпеки.

При запровадженні “червоного” рівня епідемічної небезпеки зберігаються всі попередні обмеження, а також забороняється:

  • робота закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос,
  • робота ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів тощо,
  • робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл,
  • робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів,
  • проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів,
  • робота закладів культури, окрім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки.

Важливо, що вказані обмеження не будуть діяти у тих випадках, якщо 100% співробітників (організаторів) та відвідувачів (учасників) вказаних закладів (заходів) будуть повністю імунізовані та матимуть зелений COVID-сертифікат.

Водночас, місцева влада може ухвалювати додаткові заходи щодо посилення протиепідемічних правил в регіоні.

В “червоній” зоні дозволяється робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів.