Генічеський солезавод виставили на приватизацію

06 Жовтня 2021, 15:39

Генічеський солезавод потрапив до переліку об’єктів державної власності, що підлягають приватизації в 2021 році.

Про це повідомляє IPC-Генічеськ з посиланням на дані Фонду державного майна України.

У переліку на приватизацію значиться єдиний майновий комплекс державного підприємства “Генічеський солезавод”, що розташований в селі Приозерне на Арабатській Стрілці. Поки об’єкт готується до аукціону.

Вказаний як основний вид діяльності – видобування солі, хоча тривалий час завод не працює. Об’єкт не охороняється, по факту в наявності будівлі та споруди на території заводу, які мають значний знос.

Минулого місяця відбулись електронні торги щодо проведення технічної інвентаризації з виготовленням технічного паспорту на цей об’єкт. За результатами аукціону переможцем стала фізична особа-підприємець Циганок Іван Олександрович, що виконає таку роботу за 28 тисяч гривень.

Згідно договору, укладеного 1 жовтня, інвентарізацію та розробку техпаспорту мають провести не пізніше, як до кінця поточного року.

Нагадаємо, до об’єктів малої приватизації належать підприємства та майно, вартість яких не перевищує 250 мільйонів гривень. Такі об’єкти продаються виключно через електронну торгову систему. Приватизація проводиться публічно, продаж відбувається через Prozorro.