Екс-голова Херсонської обласної адміністрації отримав майже півмільйона гривень зарплати за серпень

05 Жовтня 2021, 13:43

Man working on computer. Young it worker using laptop in the office, Internet marketing, technology, finance, business concept

Генеральний директор державного концерну “Укроборонпром” Юрій Гусєв отримав майже півмільйона гривень зарплати за серпень.

Про це свідчать дані в Єдиному державному реєстрі декларацій про суттєві зміни в майновому стані.

Згідно з ними 3 вересня Гусєв задекларував 474 103 гривень зарплати за основним місцем роботи – “Укроборонпром”.

2 серпня було задекларовано 359012 гривень зарплати.

Нещодавно президент Володимир Зеленський підписав закон про реформу державного концерну “Укроборонпром”.

На думку Юрія Гусєва, ухвалення закону дозволить посилити обороноздатність України, структурно перезавантаживши 118 розрізнених підприємств “Укроборонпрому”, 21 з яких розташовані на тимчасово окупованих територіях.

Також можна буде “запровадити сучасні підходи корпоративного управління, які убезпечать їх від корупційних ризиків, конфлікту інтересів та прямого політичного впливу”.

Крім того, на його переконання, закон дозволить створювати спільні підприємства з вітчизняними та іноземними партнерами, здійснювати трансфер технологій, а також залучати прямі (у т.ч. іноземні) інвестиції з метою виготовлення сучасних зразків озброєння та військової техніки передусім для потреб Збройних сил України.

У липні Верховна Рада ухвалила закон “Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності”.

Проєктом закону пропонується визначити особливості перетворення державного концерну “Укроборонпром” в акціонерне товариство, державних унітарних підприємств, в тому числі казенних підприємств, що входять до складу концерну – в господарські товариства.

Нагадаємо, Юрій Гусєв у 2014—2016 роках був заступником міністра оборони України, з 13 липня 2019 по 3 грудня 2020 року – очолював Херсонську обласну державну адміністрацію. Генеральним директором Державного концерну «Укроборонпром» він став з 03 грудня 2020 року.