Двох з групи затриманих поліцією в Сімферополі кримських татар відправили в ІТТ, інших відпустили

12 Жовтня 2021, 11:19

В окупованому Сімферополі поліція відпустила затриманих 11 жовтня кримських татар, які зібралися біля будівлі «Кримського гарнізонного військового суду», крім двох активістів – Ділявера Меметова і Решата Параламова, яких відправили в ізолятор тимчасового тримання (ІТТ).

Про це повідомляє громадський рух «Кримська солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

«Координатора «Кримської солідарності» Ділявера Меметова і активіста Решата Параламова не відпустили з поліції і відправили в ізолятор тимчасового утримання в Сімферополі до суду. На обох активістів складені адміністративні протоколи за статтею 20.2.2 КпАП РФ. Їх затримали в 11.30 дня і 12 годин утримували в поліції, поки не відібрали пояснення і не оформили документи про адміністративне правопорушення», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо:

  • 11 жовтня 2021 року в окупованому Сімферополі російські силовики затримали групу кримських татар, які прийшли до будівлі «Кримського гарнізонного військового суду» дізнатися результати розгляду в Апеляційному військовому суді міста Власіха Московської області РФ апеляційної скарги на вирок фігурантам красногвардыйської групи «справи кримських мусульман» Рустема Емірусеінова, Арсена Абхаірова і Ескендера Абдулганієва.