Під суд піде черговий корупціонер: привласнив 400 тисяч гривень на опаленні в одній зі шкіл Генічеського району

11 Жовтня 2021, 16:08

На Херсонщині судитимуть інженера технагляду, якого підозрюють у привласненні 400 тисяч гривень при проведенні ремонтних робіт у школі.
Про це повідомили в прокуратурі Херсонської області.
Слідство встановило, що обвинувачений, здійснюючи технагляд за виконанням робіт із реконструкції системи опалення однієї зі шкіл Генічеського району, сприяв підряднику у заволодінні бюджетними коштами в розмірі понад 400 тисяч гривень шляхом внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, завищивши об’єми та вартість виконаних робіт.

Генічеська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно інженера технічного нагляду за фактом сприяння службовій особі у заволодінні чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем та службового підроблення (ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
Досудове розслідування здійснювалось Генічеським РВП ГУНП в Херсонській області.
Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Рішення суду вже очікує керівник підрядної організації, обвинувальний акт стосовно якого було спрямовано в серпні цьогоріч (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
Як повідомлялось, через суд Генічеській громаді повернули землі вартістю понад мільйон гривень на узбережжі Азовського моря.
Нещодавно херсонські правоохоронці викрили чергового корупціонера, який нажився на майже два мільйони гривень на “Великому будівництві”