Більше трьох сотень жителів Херсонщини категорично відмовлялись одягати маски та отримали постанови

05 Жовтня 2021, 11:03

За минулий тиждень поліцейські Херсонщини склали 384 адміністративні матеріали за ігнорування санітарно-протиепідемічних правил карантину.

Про це йдеться у даних, оприлюднених відділом комунікації поліції Херсонської області.

“Поліцейські Херсонщини склали 384 адміністративних матеріалів за ігнорування карантинних обмежень. З них 10 протоколів були оформлені за ч.1 ст.44-3 КУпАП, за шо передбачено мінімальний штраф у сумі 17 тисяч гривень”, – розповів заступник начальника обласного главку поліції Денис Захарченко.

Також за категоричне відмовлення одягати захисні маски в громадських спорудах, будівлях та транспорті, поліцейські винесли громадянам 374 адміністративні постанови. Наразі цим правопорушникам загрожує штраф у розмірі від 170 до 255 гривень.

На Херсонщині поліцейські разом з представниками держпродспоживслужби та органів місцевого самоврядування продовжують перевіряти дотримання карантинних вимог, як суб’єктами господарювання та пасажироперевізниками, так і громадянами задля запобігання подальшого розповсюдження вірусу COVID-19.

За даними Херсонської обласної адміністрації, показники навантаження на медичну систему зростають з кожним днем. Лише протягом вихідних у Херсонській області виявлено 503 хворих. На жаль, зростає і смертність від коронавірусу.

За всіма індикаторами Херсонщина відповідає «помаранчевому» рівню епідемічної небезпеки. Відповідно, це питання буде розглядатися під час засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС.
Раніше в Генічеській громаді місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заборонила проведення масових заходів у закритих приміщеннях.

Також комісія ТЕБ та НС рекомендувала Генічеському управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, Генічеському районному відділу поліції ГУНП України в Херсонській області, у тому числі у складі COVID-патрулів в межах повноважень продовжити та посилити контроль за дотриманням санітарного законодавства і здійсненням протиепідемічних заходів закладами громадського харчування, ринками, закладами, що надають послуги з розміщення та проведення масових розважальних заходів, об’єктів торгівлі продовольчими та непродовольчими групами товарів тощо.

З понеділка, 4 жовтня, в Генічеській громаді п’ять шкіл перейшли на дистанційне навчання.