Автобусне сполучення з КПВВ «Чонгар» можуть відновити вже з першого листопада

10 Жовтня 2021, 21:09

Підприємець, який раніше виграв конкурс на організацію з/до КПВВ «Чонгар» внутрішньорайонні автобусні маршрути, може офіційно припинити обслуговування всіх маршрутів з першого листопада. Відтоді на маршрут може заступити перевізник, який зайняв друге місце в цьому конкурсі.

Про це йшлося під час засідання робочої групи в Генічеській райдержадміністрації.

“До районної державної адміністрації надійшло звернення ФОП Присяжного щодо неможливості виконання рейсів (у тому числі до Чонгара, Велетнівки та Червоного) на регулярних маршрутах загального користування на території Генічеської МТГ у зв’язку з перешкоджанням їх виконання нелегальними перевізниками та відсутністю фінансових можливостей. ФОП Присяжний пропонує припинити обслуговування всіх маршрутів з 01 листопада 2021 року. Районна державна адміністрація у своєму рішенні планує врахувати пропозиції щодо дострокового припинення вищезазначених договорів”, – зазначили в РДА.
В адміністрації проінформували, що Генічеська міська рада вже розпочала процедуру організації конкурсів на перевезення.
Разом з тим, в РДА розповіли про можливість призначення для роботи на внутрішньорайонних автобусних маршрутах автомобільного перевізника, який за результатами конкурсу визнаний таким, що зайняв друге місце.
“Оскільки процедури підготовки проведення конкурсу сягають близько 2-3 місяці, згідно пункту 2 статті 55 Постанови КМУ від 03 грудня 2008 року №1081 (зі змінами), з метою недопущення припинення послуг з перевезення пасажирів автобусним транспортом в межах території Генічеської МТГ, є два варіанти організації транспортного перевезення пасажирів у разі припинення договорів з перевізником. Один з варіантів договору – це призначення для роботи на внутрішньорайонних автобусних маршрутах автомобільного перевізника, який за результатами конкурсу визнаний таким, що зайняв друге місце, на строк до закінчення строку дії договору, який було анульовано. В нашому випадку – це ТОВ «Генічеське АТП №1»”, – зауважили в РДА.
Як поінформував керівник ТОВ «Генічеське АТП №1» Олександр Пустовіт – АТП №1, як переможець конкурсу №2 має технічні можливості і готове виконувати зазначені рейси, але за умови виконання перевезення на маршрутах, які на даний час виконуються, а ті що не виконуються – поступово відновлювати, або об’єднати маршрути (можливо зі змінами паспорту маршрутів).
Раніше голова Генічеської райдержадміністрації Сергій Олефіренко повідомляв, що вГенічеській районній державній адміністрації ведуть перемовини, аби поновити автобусне сполучення між КПВВ «Чонгар» та Генічеськом, Новоолексіївкою.
Наразі шише один із трьох пунктів пропуску – «Чонгар» – наразі взятий на баланс держпідприємства «Реінтеграція та відновлення», яке, власне саме з цією метою і створювалось Мінреінтеграції ТОТ.  «Каланчак» все ще на балансі ДП «Укрзалізниця», а «Чаплинка» – в управлінні у прикордонників і митників. Багаторічна епопея з облаштуванням людських умов для перетину адміністративної межі з окупованим Кримом триває. Детальніше – у сюжеті.