В обласній раді пропонують ввести режим надзвичайної ситуації та укладати договори без тендерів

12 Жовтня 2021, 12:31

Аби вирішити ситуацію з опаленням бюджетних установ, в обласній раді Херсонщини пропонують ввести режим надзвичайної ситуації та укладати договори без тендерів.

Про це повідомив перший заступник голови обласної ради, керівник виконавчого апарату Юрій Соболевський під час засідання постійної комісії з питань управління об’єктами комунальної власності.

«На сьогодні ми розраховуємо, що ГК «Нафтогаз Трейдинг» надасть затверджені договори з тарифами, які будуть надані облдержадміністрації. Буде введений режим надзвичайної ситуації, який дозволить укладати ці договори без тендерних процедур. Прошу підтримати всі питання і на комісії, і на сесії також, адже всі вони пов’язані з забезпеченням наших освітніх, медичних закладів та закладів культури коштами на енергоносії», – зазначив він.

Під час засідання йшлося про перерозподіл бюджетних асигнувань, які вже затверджені у бюджеті з метою максимального забезпечення видатків на енергоносії.

Тож, закладам охорони здоров’я з обласного бюджету буде виділено 4,8 млн грн на оплату за комунальні послуги, у тому числі за використання природного газу.

Раніше Соболевський назвав відключення газопостачання у Херсонській обласній лікарні “газовою блокадою бюджетних установ” збоку ТОВ «УКР ГАЗ РЕСУРС».

Як повідомлялось, на початку жовтня обласну клінічну лікарню Херсонщини відключили від газу. Фірма, з якою уклали договір, без попереджень припинила постачання.

Керівники лікарень не виключають, що й інші постачальники можуть вдатися до таких кроків. Тож голова Херсонської облради Олександр Самойленко заборонив очільникам комунальних закладів допускати до газових вентилів будь-кого.

За даними обласної ради, Херсонщина отримала субвенцію з державного бюджету в сумі 7,5 мільйонів гривень на здійснення підтримки закладів та заходів у системі охорони здоров’я, зокрема на придбання та встановлення кисневих концентраторів. Кошти будуть розподілені між закладами охорони здоров’я Херсонської області.